DSC_0148Születésem óta monoki vagyok. Mióta az eszemet tudom itt élek a Hegyalja és Zemplén határán, és nem vágyom máshová, mert boldog az ember ott lehet, ahol az akar lenni. Monokon a templomi zene ami először megérintett, sohasem felejtem a nagymamám nótáit, imáit és a karácsonyi kántálásokat.

Zenei tanulmányaimat nyolcévesen kezdtem zongorán, illetve az Általános Iskola énekkarában. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban ének szakon végeztem, ami után rögtön a miskolci kántorképző tanfolyamán kötöttem ki. Tanáraim, akiknek nagyon sok köszönettel tartozom: Szederné Tóth Zsuzsa, Engi Zsuzsa, Tóth László kántor. Tanító szavaik máig a fülemben vannak!

1996-tól a monoki Katolikus Templom kántora vagyok és ezzel együtt a Kossuth Népdalkört vezetem.

A magyar nóta éneklést az édesanyám szerettette meg meg velem illetve a pályámon ő indított el.  Művelődésszervezőként és a Kossuth Emlékház vezetőjeként tevékenykedtem 12 éven keresztül Monokon. Jelenleg a Tarcalon a 6 Puttonyos Borfalu vezetőjeként dolgozom.

 

Eredményeim:

  • 2004 Csendül a nóta nótaverseny döntő,
  • 2005 a siófoki Nemzetközi Magyar nóta énekverseny I. hely.
  • 2007 a Nefelejcs Nótashow II. hely.

Kiemelt előadások, fellépések:

  • 2014. augusztus 23. “Hozsánna néked Szent István király!” műsor Koltay Gábor rendezésében (Kanada – Kitchener)
  • 2013-14-15 Székelymajális Makfalva
  • 2015. május 16. Teréz misszió országos találkozója Budapesten a Kármelhegyi Boldogasszony templomban.

Magyar nóta működési engedélyemet 2005-ben kaptam.

A Kossuth-i hagyományokat tiszteletben tartva, ápolva a hazafias énekeket és magyarságról szóló dalokat éneklem szívesen. Viszont minden népdal és nóta, illetve operett, és az opera is közel áll a szívemhez .

A legszebbek mégis az egyházi népénekek, amiket van szerencsém minden nap a miséken énekelni.

Idáig a kedves dalaimat énekelhettem Erdélyben, Felvidéken, Szerbiában illetve Brüsszelben. Mindig büszkeséggel tölt el magyarnak lenni ugyanúgy itthon és külföldön.

Család: 22 éve élek boldog házasságban férjemmel György Árpáddal. Fiaink:  Péter és László.